Video Content Analyse (VCA)

doorASGN Beveiligingstechniek

Video Content Analyse (VCA)

Video Content Analysis (VCA) heeft ten opzichte van conventionele camera-oplossingen het voordeel dat het de enige technologie is die twee systemen in één combineert.

Camera’s zijn de sensoren die een incident detecteren en het alarm activeren, maar ze maken ook alarmverificatie en -kwalificatie mogelijk.
De installatiekosten zijn niet erg hoog en ook de onderhoudskosten vallen mee; een nadeel is daarentegen dat het deskundigheid en geduld vergt om de systemen correct te configureren.

VCA is geen ‘out-of-the-box’ oplossing; pas na verloop van tijd zal het perfect functioneren met een hoge detectiegraad en een kleine kans op onnodig alarm.
Omdat ook tijd geld kost, kan de keuze van de VCA-software en de bijbehorende ondersteuning van de leverancier een groot verschil maken. Elke fabrikant heeft zo zijn eigen algoritmen om indringers te onderscheiden van andere bewegingen in het beeld. En de software kan nog zo geweldig zijn, bij geen of slechte configuratie en onderhoud zal het systeem alleen tot ontevredenheid leiden. Sommige fabrikanten bieden daarom bij hun software ook configuratie- en ondersteuningspakketten aan. Dat is alleen maar aan te raden. Zeker als het gaat om bedrijfslocatie met een hoog dreigingsniveau, waar geen indringer over het hoofd gezien mag worden en geen frustratie mag ontstaan door onnodige meldingen.

Wij kunnen u adviseren welke toepassing in uw situatie de beste keuze is. Neem hier contact op voor een goed advies.

Over de auteur

ASGN Beveiligingstechniek administrator