Toegangscontrole

doorASGN Beveiligingstechniek

Toegangscontrole

De aanschaf van een toegangscontrolesysteem begint met een advies over de integrale toepassing, bijvoorbeeld in combinatie met een (bestaande) beveiligingsinstallatie. Zo zorgt u ervoor dat uw investering optimaal rendeert en uw beveiligingsgraad blijft voldoen aan de eisen van uw organisatie.
Het moet aansluiten op de manier van werken binnen de organisatie en de technologische vooruitgang die invloed heeft op alle afdelingen in uw bedrijf. Bepaal de te beveiligen doelen, dat kunnen mensen, maar ook waardevol materieel en productiemiddelen of gevoelige informatie zijn. Bepaal tevens welke processen (bijvoorbeeld productie of logistiek) binnen uw bedrijf kritiek zijn en dus omzetderving of schade veroorzaken als die stil komen te liggen. Vraag u af welke gebeurtenissen u wilt voorkomen op welke plek. Voorbeelden zijn brand, inbraak, overstroming, oververhitting of oneigenlijke toegang. Bepaal ook wat er moet gebeuren om de schade tot een minimum te beperken als er toch zo’n gebeurtenis plaatsvindt.

Een toegangscontrolesysteem moet risico’s voor de bedrijfscontinuïteit inperken maar biedt ook mogelijkheden om bijvoorbeeld ruimtes efficiënter te gebruiken en om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Onze medewerkers kunnen u hierin gedegen adviseren.

Over de auteur

ASGN Beveiligingstechniek administrator