Mobiele telefoon net zo veilig als traditionele toegangspas

doorASGN Beveiligingstechniek

Mobiele telefoon net zo veilig als traditionele toegangspas

Elektronische toegangscontrole is de meest gebruikte en veiligste manier om deuren te openen voor de juiste personen,door het massale gebruik van de smartphone en verbeterde NFC- en Bluetooth-technologie, is een nieuwe fase in elektronische toegangscontrole aangebroken.

Contactloze communicatiemethode

Op dit moment is er duidelijk meer vraag naar het gebruik van de mobiele telefoon of smartwatch voor toegangsverlening en -controle, naast de traditionele toegangspas. Met de verbeterde NFC- en Bluetooth-technologie kan dit ook daadwerkelijk.
Near-field communication of NFC is een contactloze communicatiemethode die gebruikmaakt van de 13,56Mhz-frequentie. Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Vanuit gebruikers gezien is deze ontwikkeling in toegangscontrole niet meer dan logisch. Immers, bijna iedereen heeft een smartphone bij zich en dus dient het gemak de mens.

Hoe werkt het?

De gebruiker krijgt een Mobile ID, ook wel virtuele kaart, een bestand met daarin een nummer dat naar zijn telefoon wordt gestuurd. De Mobile ID kan de gebruiker vervolgens gebruiken om toegang te krijgen tot een gebouw: de gebruiker houdt zijn telefoon voor de paslezer en het nummer van de Mobile ID wordt via de lezer naar het toegangscontrolesysteem gezonden. Als dit nummer geldig is, gaat de deur automatisch open.

Maar met de verbeterde NFC- en Bluetooth-technologie zijn er inmiddels talloze andere oplossingen en mogelijkheden om de Mobile ID naar de paslezer te verzenden. Bijvoorbeeld met de remote mode, waarbij door het schudden van de telefoon de ID wordt verzonden en een deur vanaf 10 meter afstand kan worden geopend. Of door even op de telefoon die in je broekzak zit te tikken om zo vanaf 3 meter een deur te openen. En zelfs voice control via Siri is mogelijk.

Wel een kanttekening voor de Apple/iPhone-gebruikers: deze techniek werkt niet via NFC, maar alleen via Bluetooth.

Neem voor meer informatie en een goed advies contact met ons op.

Over de auteur

ASGN Beveiligingstechniek administrator

1 reactie tot nu toe

buy tadalafil online cheapGeplaatst op5:19 am - jan 29, 2024

buy tadalafil online cheap

buy tadalafil online cheap

Reacties zijn gesloten.