Artikel in RAN Business

doorASGN Beveiligingstechniek

Artikel in RAN Business

Veiligheid is één van de eerste levensbehoeften. Een veilig gevoel is cruciaal, of het nu om de thuis- of werkomgeving gaat. De mannen van ASGN Beveiligingstechniek weten precies wat er moet gebeuren om een pand zo goed mogelijk te beveiligen. En dat gaat heel wat verder dan alleen een alarminstallatie of een camera. Mede-eigenaar Jos van Leijden vertelt hoe het jonge, maar ervaren bedrijf dit aanpakt. 

Nog geen jaar zijn ze nu bezig; Mark Koppers, Yoeri Zethof en Jos van Leijden van ASGN. Toch is het hard gegaan sinds ze vorig jaar besloten om voor zichzelf te beginnen. Ze kennen elkaar van een Nijmeegs installatiebedrijf, waar ze al veertien jaar samenwerkten op de beveiligingsafdeling. Jos: “We waren alle drie gespecialiseerd in beveiliging. We hadden ambities en wilden de afdeling graag uitbreiden, maar dat konden we daar helaas niet realiseren. Toen hebben we voor onszelf gekozen en ons eigen bedrijf opgericht.” 

Eerste klanten

Het nieuwe beveiligingsbedrijf, genaamd ASGN, kende een vliegende start. “Vanuit ons netwerk wisten verschillende klanten ons al snel te vinden. Eén van onze eerste klanten was postbedrijf Sandd: meteen een grote landelijke organisatie die al bekend was met onze professionele kwaliteiten. Vrij snel daarna werden we benaderd door particulieren uit het hogere segment, voor de beveiliging van luxe villa’s in Nederland maar ook in het buitenland. Dat hadden we zo snel niet verwacht, alleen maar kunnen hopen.”

Integratie 

Als BORG-erkend technisch beveiligings-bedrijf is ASGN met name gespecialiseerd in elektronische beveiliging.Het bedrijf biedt hierin een compleet pakket. Van inbraakmeldinstallaties en camerabewaking tot toegangscontrole en brandmelding. Daarbij draait het vooral om de integratie tussen al deze veiligheidsoplossingen. “De samenwerking tussen de verschillende systemen is het belangrijkst. Veel bedrijven hebben wel iets geregeld, maar het werkt niet altijd goed samen of er is niet goed over nagedacht. Alles valt of staat met een goed advies”, aldus Jos. Wij luisteren eerst goed naar wat de klant wil en maken aan de hand van zijn/haar wensen hiervoor een op advies op maat. We kijken naar wie de klant is, wat het probleem is en welke veiligheidsoplossing hier het beste bij past.”

State-of-the-art techniek 

Klanten van ASGN kunnen rekenen op state-of-the-art techniek. Het stokpaardje is het NOX Security Management Systeem, een high-end beveiligingsoplossing waarin meerdere systemen samen geïntegreerd worden. Jos noemt Sandd als voorbeeld. “Daar is het NOX Security Management Systeem geïntegreerd met het personeelsbestand. Elk personeelslid heeft een bepaalde functiecode die behoort bij zijn/haar functie, deze code bepaald de rechten in het systeem voor wat betreft het schakelen van het alarm en toegang tot de verschillende vestigingen. Dit alles gaat volledig automatisch.”

Plannen 

Naast NOX biedt ASGN ook een aantal andere merken. Jos: “Kennis en kunde zijn de belangrijkste redenen dat klanten voor ons kiezen, uiteraard kunnen wij ook op prijsniveau goed concurreren. We zijn druk bezig om onze klantenkring verder uit te breiden, zowel landelijk als internationaal. We willen graag groeien, maar wel met behoud van de kwaliteit waar wij voor staan.” 

Meer info:
ASGN Beveiligingstechniek b.v.
Kerkenbos 1077s
6546 BB Nijmegen
024 – 204 204 3
info@asgn.nl
www.asgn.nl

Over de auteur

ASGN Beveiligingstechniek administrator